Мед відомий людям з 8 тисячоліття до н. е.

Цікавий факт! А ви знаєте, що найдавнішим ареалом бджільництва є Середземномор'ї? Мед, відомий людині, як мінімум з 8 тисячоліття до н. е.
Саме на Піренейському півострові, на сході сучасної Іспанії, в провінції Валенсія, на території муніципалітету Бікорп були знайдені 3 печери пізнього палеоліту, названі Куевас-де-ла-Аран, що з іспанської перекладається як Павукові печери.
Печери знаходяться в долині річки Ескалон, в ущелині Хонгарес на території природного заповідника з однойменною назвою Куевас-де-ла-Аран, утвореного гірським масивом, оточеним величезними сосновими і ясеневими лісами. Тут проходять пішохідні та велосипедні маршрути.
Печери використовувалися доісторичними людьми, які залишили нам своє наскальні мистецтво. Знахідки в одній з печер датуються 6-8 тис. Років до н.е. Саме тут були знайдені зображення полювання на дику козу з використанням луків і стріл, а також сцена, що зображає людину, яка добуває дикий мед. Сьогодні він відомий як «Бікорпска людина», що лазить по ліанах, аби зібрати мед з бджолиного вулика. Ця сцена, незважаючи на простоту, стала першим графічним документом про збирання меду людиною і світовим символом бджільництва.
Печери виявив в 1920 році місцевий учитель Хайме Гарі-і-Поч. У 1998 році вони були включені до Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в рамках групи Наскальних малюнків Середземноморського узбережжя Іспанії. Ця група з більш, ніж 700 місць на східному узбережжі Іспанії містить зразки наскального мистецтва.